Italië wint met 2-0 van Malta met twee doelpunten in de eerste helft

Comments · 88 Views

In de Euro kwalificatie groep C op 27 maart heeft Italië een overwinning behaald tegen Malta door twee doelpunten op rij te scoren. Italië, als de verdedigende Euro kampioenen, hebben natuurlijk de kracht om verslagen te worden door hun tegenstanders, maar in deze wedstrijd was Malta, dat goed is in tegenaanvallen, niet succesvol. In plaats daarvan scoorde Italië twee doelpunten op rij in de eerste helft en hield het de aanvallen van Malta in de tweede helft af om de overwinning stevig in te zetten. Het was een goede wedstrijd.

Malta begon de wedstrijd op voorsprong, maar werd een doelpunt onthouden door Italië, dat als eerste scoorde in de 15e minuut met een schitterende kopbal van Matteo Rettagi in een Italië Shirt 2023. De twee partijen begonnen daarna naar elkaar toe te groeien, maar Italië was de betere ploeg en scoorde na 27 minuten nog een doelpunt, dit keer uit een voorzet van Emerson Palmieri vanaf links. Matteo Pesina, die voor het doel stond, ontving de bal en schoot recht op het doel af, waardoor de winstmarge van Italië weer werd vergroot tot het einde van de eerste helft, toen geen van beide partijen nog scoorde. Er waren geen scoringsmomenten meer in de tweede helft, en slechts één minuut blessuretijd, maar het doelpunt bleef uit omdat het schot van Gianluca Camarca te hoog over de lat ging, anders had Italië op 3-0 gestaan, en 2-0 in extra tijd zou een solide overwinning zijn geweest voor het team en de fans om te vieren.

Over het geheel genomen waren alle hoogtepunten in de eerste helft en de tweede helft was vrijwel een constante aangelegenheid, classic voetbalshirts afgezien van een paar lineouts of crashes was er niets spannends te zien.